• 04 БЕР 19
    Свято Сонця і тепла

    Свято Сонця і тепла

    Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня, за який кожен справжній українець встигає з’їсти таку кількість смачних млинців, що вистачить на весь рік. А чи знаєте ви, що Масляна – це одне з найдавніших слов’янських свят, тому що бере свій початок ще з дохристиянських часів, у період поклоніння язичницьким богам?

    Масляна символізувала прихід весни та пробудження природи. Древні слов’яни відзначали “проводи зими” та початок весни і весняного землеробства. В цей день вшановували Сонце, яке несло тепло і пробуджувало природу, тому й готували жертовний хліб, схожий на це небесне світило – млинець, та в останній день Масляної досхочу наїдалися і веселилися. А ще танцями та співами проганяли зиму.

    Відроджуючи та розвиваючи національні традицій нашого народу, сонячного дня – 3 березня 2019р., творчий колектив студентів Глухівського медичного училища на міській сцені, під час концертно-театралізованого дійства «Глухівська масляна», вітав жителів та гостей міста зі святом.

    Святково прибрані, з яскравими атрибутами запашної весни та хорошим настроєм, сповнені позитивом, гарними емоціями студенти та співробітники медичного училища разом раділи приходу весни, бажали один одному міцного здоров’я та добра:

    Весна тепло нам принесла
    І сонечка додала,
    Щоб міцніли усі люди
    І здоров’я було всюди.

     

Поділитися публікацією