• 15 ЖОВ 20
    Традиції українського козацтва

    Традиції українського козацтва

    День захисника України – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року указом Президента є державним святом з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

    З цієї нагоди 13 жовтня 2020 року в Глухівському фаховому медичному коледжі викладачем фізичної культури Крученко С. І. був проведений захід «Традиції українського козацтва». Студенти медичного училища 3 курсу фельдшерського відділення повідомили про історію виникнення козацтва, розповіли про звичаї та традиції козаків, познайомили з козацькими піснями і танцями.  Свою обізнаність про життя козаків було запропоновано перевірити цікавою вікториною.

    Нині, коли на східних теренах України точиться боротьба за незалежність і суверенітет держави, ми маємо бути гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ предків.

Поділитися публікацією