• 26 ВЕР 17
    Три довгих сигнали

    Три довгих сигнали

    25 вересня 2017 року у медичному училищі відбулись заходи до Дня цивільного захисту та Дня рятівника.

    Впродовж дня студенти, педагогічні працівники та обслуговуючий персонал відпрацьовували практичні дії з евакуації з приміщення у випадку надзвичайної ситуації.

    Заступник директора з адміністративно-господарської частини, голова комісії з НС Тітаренко О.Б. ознайомив студентів та викладачів з правилами використання та характеристиками вогнегасника порошкового ВП-5.

    Змістовно-інформативною була бесіда з представником територіальних органів Державної служби України з надзвичайних ситуацій Галайдою Д.О., який провів інструктаж з питань дотримання техногенної і пожежної безпеки.

    Начальник пожежно-рятувальної служби Лайко Д.Ю. провів інструктаж  евакуації з приміщень медичного училища.

    Наступним етапом, що став перевіркою засвоєння здобутих знань та вмінь проведеної роботи, була участь студентів та працівників в імітованій стрес-ситуації, про яку оповістили три довгих сигнали – почалась евакуація.

    Завдяки запланованим та чітко відпрацьованим алгоритмам дій реагування на виникнення надзвичайної ситуації студенти вміло застосували відповідні навички по захисту здоров’я та життя. Проведені заходи  сприяли формуванню необхідних для безпеки життєдіяльності, збереження здоров’я важливих морально-психологічних якостей, витримки, ініціативи, взаємної виручки під час небезпеки, впевненості в ефективності заходів.

Поділитися публікацією