• 14 ЛИС 22
    Вакцинуйтеся вчасно!

    Вакцинуйтеся вчасно!

    Інфекційні хвороби небезпечні своїми ускладненнями, що можуть призвести до інвалідності, а деякі – навіть до смерті. Інфекційні хвороби, від яких можна захиститися за допомогою імунізації, передаються від інфекційної особи до здорової, як правило повітряно-крапельним шляхом.

    Імунізація – це процес, завдяки якому людина набуває імунітет, або стає несприятливою до інфекційних хвороб. До інфекцій, яких можна уникнути щеплення належать: дифтерія, кір, поліомієліт, кашлюк, правець, краснуха, гепатит В, епідемічний паротит, пневмококова інфекція, вітряна віспа, гепатит А, та інші.

    Вакцинація – це введення антигенного матеріалу з метою породити імунітет до інфекційної хвороби, який запобігає зараженню або послаблює його негативні наслідки. Вакцини стимулюють власну імунну систему організму до захисту людини від відповідної інфекції чи хвороби. Вакцинація має на меті захистити організм від інфекції, запобігти важкому перебігу та появі ускладнень від неї. Людина, яка не отримала щеплення проти тих чи інших інфекцій, наражається на високий ризик захворіти.

    Тож бережіть себе та своє здоров`я та вакцинуйтеся вчасно!

Поділитися публікацією