• 21 ТРА 21
    “Вишиванка моя, вишиваночка”

    “Вишиванка моя, вишиваночка”

    Щороку в третій четвер травня в Україні відзначають Всесвітній день вишиванки. Це свято національної єдності, яке покликане зберігати споконвічні народні традиції та сприяти культурному відродженню нації. Вишиванка – символ національної єдності, наш унікальний генетичний код. Хоча це свято досить молоде, український традиційний одяг вдягають все більше і більше людей не лише в Україні, але й по всьому світу.

    З метою вшанування українських традицій та популяризації вишитого етнічного одягу 20 травня у Глухівському фаховому медичному коледжі  відбулося свято “Вишиванка моя, вишиваночка”. Студенти першого курсу запропонували всім учасникам заходу полинути у дивовижний світ української народної вишивки та презентували різні види рушників, які є оберегами  їхніх родин. У холі коледжу студенти та викладачі у вишиванках взяли участь у святковому флешмобі, утворивши із “соняшників” та “маків” український національний віночок.

    Одягнувши в цей день вишиванки, ми продемонстрували не тільки красу та унікальність українських орнаментів, але й засвідчили те, що ми – українці, яких об’єднує у велику родину любов до рідної землі, до мови, до вишивки.

Поділитися публікацією