• 06 ГРУ 21
    За покликом серця

    За покликом серця

    Волонтерство – це не професія, а покликання, порух душі. Завдяки зусиллям волонтерів, їхній жертовності та активній громадянській позиції десятки тисяч людей в Україні отримують необхідну допомогу. Слово “волонтер” міцно ввійшло в життя українців, починаючи з “Революції Гідності” та російської агресії на Сході, а волонтерський рух став зразком самоорганізації та єдності нашого суспільства.

    До Міжнародного дня волонтера, який відзначають 5-го грудня студенти 1-3 курсів Глухівського фахового медичного коледжу зустрілися з відомими волонтерами нашого міста. Олександр Мірошниченко – краєзнавець, науковий співробітник національного заповідника “Глухів” поділився власним досвідом, як можна зробити наше місто чистим, починаючи з роздільного збирання побутових відходів. Влаштувавши в закинутій історичній споруді міста сортувальню сміття, еко-волонтер винайшов спосіб, як не тільки утилізовувати тони відходів, а й заробляти на цьому гроші. На виручені кошти волонтери реставрують пам’ятки архітектури Глухова.

    З інициативи скромної глухівчанки-волонтера, фахівця з соціальної роботи  Березівської громади Ірини Понирко,  в соціальних мережах була організована допомога багатьом соціально незахищеним людям та тим , хто   потребує моральної та матеріальної підтримки. Завдяки її невичерпній енергії та ентузіазму набули популярності волонтерські доброчинні акції, в яких можуть взяти участь всі бажаючі допомогти .

    Волонтери допомагають не тільки людям, а й опікуються безпритульними тваринами. Ця проблема є суттєвою у нашому місті. Люди з щирою душею і великим серцем рятують та лікують тварин, знаходять їм добрих господарів, а також сприяють їх подальшій стерилізації. Відома волонтерка Яна Сокол створила разом зі своїми однодумцями громадську організацію “Добре серце”, яка займається проблемами безпритульних тварин. Відеофільм про підопічних Яни Сокіл розчулив серце та викликав найкращі емоції  у  присутніх в залі.

    Все більше студентів нашого коледжу долучаються до волонтерської діяльності. Студентка 1-го курсу фельдшерського відділення Анастасія Миронова стала учасницею волонтерського проєкту та поділилася своїм досвідом участі в екологічних акціях із залученням дітей.

Поділитися публікацією