• 01 ГРУ 23
    Онлайн заходи до Дня боротьби зі СНІДом

    Онлайн заходи до Дня боротьби зі СНІДом

    1 грудня весь світ відзначає День боротьби зі СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми. Цей день був започаткований у 1988 році з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я у зв’язку з необхідністю розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД та з метою звернути увагу світової спільноти до проблем, пов’язаних із захворюваністю на СНІД.

    До цього дня в Глухівському фаховому медичному коледжі соціальним педагогом Шендриковою О.А. було проведено онлайн опитування студентської молоді щодо проблем СНІДу а також онлайн акція “Червона стрічка”, якою студенти висловили своє небайдуже ставлення та занепокоєність різким зростанням захворюваності на СНІД.

    Під керівництвом викладача інфектології, лікаря-інфекціоніста Ляха А.П. за участю студентів старших курсів відбувся “круглий стіл”, під час якого були представлені доповіді та обговорення основних питань стосовно історії виникнення, способів поширення, діагностики та профілактики ВІЛ/СНІДу. Замислитися над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики – основна мета дискусії була досягнута.

Поділитися публікацією