• 10 ТРА 23
    Ці пам’ятні травневі дні

    Ці пам’ятні травневі дні

    Згідно Закону України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років” щороку в Україні 8 травня відзначають День пам’яті та примирення з метою вшанування пам’яті жертв цієї кровопролитної війни. Разом з країнами Європи українці приєднуються до традицій відзначення перемоги у Другій світовій війні та увіковічення пам’яті всіх борців та жертв війни.

    “Ніколи знов!” – гасло, яке нагадує всім, що у 1939-1945 роках націонал-соціалістичний тоталітарний режим Німеччини та комуністичний режим СРСР вчинили на нашій землі чисельні воєнні злочини та злочини геноциду, що стало найбільшою трагедією XX-го століття на території України.

    8 травня у Глухівському фаховому медичному коледжі до Дня пам’яті та примирення були проведені наступні заходи: в бібліотеці коледжу була сформована тематична виставка “Тільки пам’ять не сивіє – вічно житиме в віках”, представники закладу взяли участь у міських заходах з нагоди цього дня, класні керівники груп провели онлайн виховну годину “Ці пам’ятні травневі дні”. На виховному заході до Дня пам’яті та примирення та Дня Європи, який згідно Указу Президента України відзначається 9 травня, студенти ознайомилися з тематичними матеріалами, які були надані Українським інститутом національної пам’яті, та обговорили актуальні теми: внесок українців у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, культ “9 травня”, святкування Дня Європи.

Поділитися публікацією