• 13 БЕР 23
    Вічне слово Кобзаря

    Вічне слово Кобзаря

    В цьому році виповнилося 209 років з дня народження Великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка. Могутня сила його таланту, пристрасність та гострота його слова, глибина думки та особлива пісенність його творів відзначена самовідданою любов’ю до Батьківщини. Його нетлінна творчість живе в серці кожного українця та надихає мільйони людей в усьому світі.

    Вшанування пам’яті Т.Г. Шевченка в Глухівському фаховому медичному коледжі розпочалось “Шевченківським тижнем”. Викладачами української мови та літератури було проведене літературне читання “Слова Пророка звучать нам крізь століття” у форматі “круглого столу” та онлайн квест “Мандруємо стежками життя та творчості Тараса Шевченка”. Студенти висловили свої думки та почуття при написанні есе “Тарас Григорович Шевченко – символ України” та створили власні стіннівки, присвячені життю та творчості великого поета. В бібліотеці коледжу була сформована виставка літератури та періодичних видань Т.Г. Шевченка.

    Студентки Тищенко Анастасія та Мартиненко Єлизавета взяли участь у міському заході, присвяченому вшануванню пам’яті Кобзаря, де лунали пісні на слова геніального поета у виконанні народного камерного хору духовної музики Міського палацу культури під керівництвом Катерини Кобзар.

Поділитися публікацією