• 30 СІЧ 19
    Вміти і знати, щоб врятувати

    Вміти і знати, щоб врятувати

    Життя людини – найвища цінність. Усі, хто причетні до надання медичної допомоги, як ніхто інший, розуміють, що для збереження життя важливою є кожна хвилина.

    Незабаром наші випускники підуть працювати. Від їхньої обізнаності, вміння оцінити ситуацію, послідовно, чітко надати допомогу, буде залежати життя людей.

    Навчання медичних працівників передбачає обговорення теоретичного матеріалу та проведення тренінгів в змодельованій  ситуації, що наближена до реальної, для того, щоб мати достатню теоретичну та практичну підготовку.

    Саме з такою метою 28 січня 2019 року студенти та викладачі  Глухівського медичного училища разом з інструкторами КЗ «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» розглянули теоретичне та практичне навчання з надання допомоги.

    Фахівці центру провели лекцію з елементами практичного тренінгу на базі нашого училища. Так, Світлана Віталіївна Березовська, завідувач навчально-тренувального відділення, розповіла про роботу центру, первинний огляд потерпілого, надання екстреної допомоги і транспортування хворого до лікувального закладу. Олег Ігорович Перун ознайомив присутніх з оснащенням машин екстреної допомоги.

    Поступово від теорії перейшли до практики. Студенти мали змогу відпрацювати навички надання екстреної допомоги на догоспітальному етапі і, як кажуть, на собі відчули цю нелегку, але дуже відповідальну професію працівника екстреної медичної допомоги.

     Викладачі училища: Ігнатенко Н.В., Пилипенко Н.В., Литвинець Ж.В., Колесник В.В., Моісеєва Л.І., Божок В.І. також активно долучились до навчань, щоб під час практичних занять зі студентами забезпечити максимально скоординовані та професійні дії майбутніх медиків на всіх етапах «ланцюжка» надання допомоги.

    Взагалі зустріч була змістовною, корисною та плідною для всіх учасників. Такі заняття та тренінги сприяють більш ефективному засвоєнню знань та вмінь, бо передбачають відпрацювання практичних навичок та моделювання конкретних ситуацій, аби  кожна дія, в результаті багаторазового повторення, стала чіткою та виваженою.

    Глухівське медичне училище вдячне КЗ «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» за змістовне заняття, що сприяло покращенню професійної підготовки студентів.

    У всіх нас одна мета: застосовувати знання і навички, щоб врятувати життя.

Поділитися публікацією