• 26 БЕР 18
    Якісна вода – запорука здорового життя

    Якісна вода – запорука здорового життя

    22 березня – Всесвітній день збереження водних ресурсів – є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства. Практичні зусилля можуть допомогти поглибити суспільне розуміння як проблем так і рішень в цій області. Для досягнення позитивних результатів необхідно перетворити слова на зобов’язання і дії. Тому  цього дня студенти Глухівського медичного училища перетворилися на справжніх науковців. У рамках науково-дослідницької роботи ними були проведені дослідження органолептичних показників води, що підтверджені лабораторними показниками Глухівським міськрайонним відділом Державної установи  «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я».

    Виконання даного проекту перетворилося в систему досліджень. Студенти та викладачі училища брали активну участь у дослідженнях, анкетуваннях.

    Попередньо спланований проект перетворився на дослідницько-творчий і  відобразився у позааудиторній роботі:

    • оформленні інформаційного плакату, присвяченого Всесвітньому дню водних ресурсів,
    • виставки-презентації «Вода теж має вуха»,
    • творчої фотовиставки Федорченка Дмитра, студента 4 курсу фельдшерського відділення, «Тече вода…»,
    • плакатів, віршів, байок, легенд про воду, поетичних рядків місцевих поетів та юної поетеси, студентки 2 курсу сестринського відділення, Константінової Катерини.

    Здоров’я генофонду будь-якої нації залежить від екології, зокрема водних ресурсів як ключового фактору, тож наше завдання — зберегти чисту воду для наступних поколінь.

    Вода дуже корисна, наприклад, вона допомагає знизити ймовірність серцевого нападу. Під час досліджень вчені з’ясували, що ті люди, які п’ють близько шести склянок води в день, менше схильні до ризику серцевого удару на відміну від тих, хто п’є всього дві склянки.

    Будьте першими, розкажіть про День води друзям.

    [/vc_column_text]

Поділитися публікацією